Gecontracteerde zorgverzekeraars

Sinds 2018 hebben wij met de BIG4 in verzekeraarsland (Menzis, Zilveren Kruis Achmea, VGZ en CZ) en alle andere kleinere zorgverzekeraars (zoals IAK, Univé, Delta Loyd, Ander zorg, Agis, IZA, Trias) een contract afgesloten. Hieronder volt een korte uitleg over de verschillende vergoedingen.

Vergoeding Fysiotherapie aanvullende verzekering

Alle verzekeraars bieden naast de basisverzekering de mogelijkheid voor het afsluiten van een aanvullende verzekering. Deze aanvullende verzekering vergoedt vanaf de eerste behandeling, het aantal vergoede behandelingen verschilt per verzekeraar en pakket. Voor welk bedrag of voor hoeveel behandelingen je verzekerd bent kun je nakijken in de polisvoorwaarden.

Voor kosten die betaald worden uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt heeft met alle verzekeraars een contract afgesloten, in dit contract staat ook het afgesproken tarief. Indien je geen aanvullende verzekering hebt afgesloten of de behandelingen worden niet meer door de verzekeraar vergoed, geldt het praktijktarief.

Vergoeding Fysiotherapie basispakket

De basisverzekering vergoedt in 2018 fysiotherapie in de volgende specifieke gevallen:

  • Kinderen en jongeren tot 18 jaar: 9 behandelingen en indien nodig nogmaals 9 behandelingen
  • Volwassenen (18 jaar en ouder) met bepaalde aandoeningen vanaf de 21e behandeling.

Welke aandoeningen hiervoor in aanmerking komen zijn door de wetgever vastgesteld in de lijst Borst voor fysio- en oefentherapeutische behandeling. Voor vergoeding uit de basisverzekering geldt in 2018 eerst het eigen risico van 385,-.

De eerste 20 behandelingen komen voor vergoeding uit de aanvullende verzekering in aanmerking of komen (deels) voor eigen rekening. Dat ligt eraan voor hoeveel behandelingen je verzekerd bent in de aanvullende verzekering.

Heeft u een afspraak?

Vul dan onderstaand screeningsformulier in zodat we jouw klachten nog beter kunnen verhelpen.

screeningsformulier

Nog geen afspraak

Plan dan nu gelijk je afspraak via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

plan een afspraak