De praktijk

Fysiotherapie Claessens | Van der Rijt is een fysiopraktijk in Veldhoven. Ons team van (top)sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten zijn specialisten in het beoordelen en behandelen van jouw klachten. Met een professioneel en persoonlijk behandelplan bieden wij dan ook meer dan enkel een snelle pijnverlichting. Ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid: samen zorgen we dat je in een mum van tijd weer optimale fitheid bereikt.

Passie voor jou

Wij hebben passie voor onze cliënten en jouw hulpvraag staat altijd centraal in de behandeling. We investeren graag in duurzame relaties om zo de beste onderlinge samenwerking te kunnen creëren. Jouw doel, wordt ons doel!

Korte wachttijden

Onverwachte blessures kunnen op korte termijn acute pijnklachten opleveren. Wij zijn dit liever met je voor. Daarom streven wij ernaar om een afspraak binnen 2 werkdagen in te plannen.

Ruime openingstijden

Anticiperen op veranderingen zodat we jou de beste zorg kunnen bieden.

Dit kan alleen gerealiseerd worden door flexibel te zijn en daarmee ook ruime openingstijden te hanteren. Het is daarnaast mogelijk om met een gepersonaliseerd trainingsschema op ‘eigen tijden’ te komen trainen in onze trainingsruimte. Heb je een ander verzoek? In overleg is (bijna) alles mogelijk.

Openingstijden

 • Maandag07.30 uur - 21.30 uur
 • Dinsdag07.30 uur - 21.30 uur
 • Woensdag07.30 uur - 21.30 uur
 • Donderdag07.30 uur - 18.00 uur
 • Vrijdag07.30 uur - 18.00 uur
 • Zaterdag07.30 uur - 17.30 uur
afspraak maken

Bewegingswetenschappen

Een bewegingswetenschapper is gedurende de studie opgeleid om onderzoek te verrichten naar het menselijk bewegen. Wij passen deze kennis toe in het diagnostisch en behandelproces van onze patiënten. Omdat het menselijk bewegen heel erg verschillend is, kunnen de werkzaamheden van een bewegingswetenschapper ook erg divers zijn. Voorbeelden van werkzaamheden en onderzoeken die een bewegingswetenschapper uitvoert zijn:

 • Onderzoeken van kijkgedrag van voetbal keepers wanneer ze een penalty moeten stoppen.
 • Onderzoeken van belasting van een onderbeenprothese bij mensen met een onderbeenamputatie.
 • Uitvoeren van loopanalyses bij hardlopers.
 • Ontwikkelen van beleid op gebied van sport en bewegen voor de overheid en gemeenten.
 • Onderzoeken en adviseren van werknemers en werkgevers over belasting van werkzaamheden.
Zo wordt er in de kniegroep gerevalideerd aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwd revalidatieprogramma waarbij de patiënten regelmatig getest en gemeten worden om de voortgang van de revalidatie te evalueren. Verder wordt er gewerkt aan de implementatie van loopanalyses als extra diagnostisch middel voor patiënten met hardloopblessures.

Ook werken wij momenteel aan een project om de loopcoördinatie te verbeteren bij jeugdvoetballers om blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren.


Historie

De praktijk vindt zijn oorsprong in 1975. Toenmalig eigenaar Joost Claessens besloot als zelfstandig fysiotherapeut aan de slag te gaan.

De praktijk vestigde zich aan de Steerenlaan 2 in Veldhoven en is sinds dien een bekend begrip geworden in de wijk. Na bijna 35 jaar werd het stokje overgedragen aan zoon Remco Claessens en compagnon Martijn van de Rijt. De renovatie ging van start: waar voorheen gordijnen de afscheiding van de ruimtes waren, werden nu volwaardige muren geplaats. In de praktijk vind je daarentegen nog wel nostalgische items van vroeger. Heb jij ze al gespot?