receptie Schouderhulp Sporters

De praktijk

Wie zijn wij

Onze praktijk is in 1975 met zorg opgericht door Joost Claessens en bijna 35 jaar later door zijn zoon, Remco Claessens en compagnon/vriend Martijn van de Rijt overgenomen. Sinds 2009 is de gerenoveerde praktijk gevestigd op de Sterrenlaan te Veldhoven.  Met een professionele en persoonlijk behandelplan bieden wij u meer dan alleen een snelle pijnverlichting. Ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid zijn wij ervan overtuigd u te kunnen ondersteunen met een duurzame aanpak waarbij we uw optimale fitheid bereiken. Binnen onze praktijk bieden oplossingen voor uw fysieke klachten, en ondersteunen u in het aan- / afleren van gewoontes die het herstel bespoedigen, veerkracht bevorderen en prestaties verbeteren. 

 

Remco Claessens

Ik ben Remco Claessens en heb samen met Martijn, in 2009 deze praktijk overgenomen van mijn vader, Joost. Samen zijn we vol enthousiasme bezig om de vliegende start die we hier hebben kunnen maken, een goed vervolg te geven. Als fysiotherapeut hecht ik waarden aan een goede fysio-patiënt-relatie. Patiënten moeten zich op hun gemak voelen om tot het meest optimale behandelresultaat te komen. Dit wordt mijn inziens bereikt door beperking van natuurlijk herstel op te lossen (vaak mobiliseren van gewrichten en ontspannen van spieren), waarna de belastbaarheid door middel van oefeningen weer verhoogd moet worden. Dit houdt voor elke patiënt een ander niveau in, van algeheel dagelijkse bezigheden tot top(sport) prestaties.  Naast de passie voor mijn werk is er de passie voor mijn gezin. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk van onze 3 kids te genieten.

Scholing:

1986 tot 1992  HAVO diploma
1994 tot 1996 Diploma Fysiotherapie
1997 tot 1999 Diploma sportfysiotherapeut bij IAS
1999 tot 2000 Diploma Allround-Sportfysiotherapeut NOC-NSF, erkend sportfysiotherapeut
2004 tot 2008   Opleiding Manueeltherapeut SOMT
2009  Cursus Mulligan Concept A+B
2013 

Cursus Mulligan Concept SI

2014

TopMasterclass Hamstring Muscle Group (Carl Askling)

Dryneedling Extremiteiten

Cursus Mulligan Triggerpoint

2013 tot 2015

Mastertitel Allround Sportfysiotherapie SOMT 


Werkervaring:

1996 tot 2011  Bij EVV Eindhoven, later FC Eindhoven
1997 tot 2013 Fysiotherapie Rinus Louwers
2009 tot heden Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt


Hobby’s:

Al vanaf mijn vroege jeugd is voetbal mijn sport en passie. Samen met Martijn is mijn voetbalcarrière begonnen bij de lokale Rood-Wit. En na jaren als actief voetballer heb ik het geluk gehad aansluitend als fysiotherapeut bij FC Eindhoven te kunnen gaan werken.  Nu speel ik in een vriendenteam op maandag nog een potje zaalvoetbal. Verder ben ik in de winter maanden graag rond de Alpen te vinden. Of het nou met een board, of op de latten is waarmee ik van de bergen kom, maakt me niet uit. En natuurlijk daarna de gezelligheid opzoeken en met vrienden en /of familie de apres-ski bar onveilig maken. 

 

Martijn van de Rijt

Ik ben Martijn van de Rijt en sinds november 2009 trotse mede-eigenaar van deze fysiotherapiepraktijk. Samen met Remco ben ik destijds begonnen aan het avontuur van het ondernemingsschap. Waar ik voor sta als behandelaar is iedere patiënt met zijn eigen klacht en specifieke hulpvraag weer pijnvrij te laten functioneren in werk, algemeen dagelijks leven en sportactiviteit. Ik probeer daarbij de zelfredzaamheid van de patiënt te vergroten om zo de regie over het functioneren van het eigen lichaam in handen te krijgen en/of te houden (waar nodig af en toe wat bijgestuurd). Samen werken aan herstel werkt sneller en het resultaat is blijvend!

Opleidingen:

1992 – 1996 CIOS Sittard (Sport en Bewegen)
1996 – 2000 Fysiotherapie Bachelor aan de Fontys Hogeschool Eindhoven
2000 – 2002 Allround Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht
2002 – 2007 Manueel Therapie aan de SOMT Amersfoort
2010 – 2012 Master Manueel Therapie aan de SOMT Amersfoort


Cursussen:

Medical Taping
Mulligan Concept

Loopbaan:

2000 – 2009 Sportfysiotherapeut en manueel therapeut bij Fysiotherapie De Knegt & van de Bungelaar
2000 – 2009 Sportfysiotherapeut en revalidatietrainer bij FC Eindhoven
2009 – 2014 Manueel Therapeut bij Fysiotherapie Rinus Louwers
2009 – Heden Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt


Hobby’s:

Sport is mijn passie. Ik bewonder elke sporter maar mijn grootste interesse ligt bij het voetballen. Sinds een aantal jaar niet meer actief op het veld, maar nog steeds een fanatiek volger van eigenlijk elk niveau. Ik ben via Rood-Wit Veldhoven bij de jeugdopleiding van FC Eindhoven terechtgekomen, daar tot mijn 25ste in het eerste gespeeld waarna ik tot mijn 35ste  bij UNA in de Hoofdklasse heb gevoetbald. In de zomermaanden zit ik tegenwoordig op de wielrenfiets en maak ik mijn kilometers hier langs de boerendorpen en over het Limburgse heuvellandschap. In de wintermaanden haal ik mijn snowboard van stal en glij ik van de Franse of Oostenrijkse bergen zo de apres-skibar in….

 

Richelle van den Broek

Ik ben Richelle van den Broek. In de zomer van 2012 heb ik een stage afgerond bij Fysiotherapie Claessens | van de Rijt wat mij zo goed bevallen is dat ik graag deel uit wilde maken van het team binnen de praktijk. Gedurende mijn scriptie, die ik geschreven heb in het eerste half jaar van het jaar 2013, ben ik ook actief geweest in deze praktijk. Het laatste half jaar van mijn studie heb ik afgerond in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven, waar ik ervaring op heb kunnen doen in alle verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

Opleidingen:

2009 – 2013 Fysiotherapie Bachelor aan de Fontys Hogeschool Eindhoven
2013 - heden Master Manuele Therapie aan de Avans+ Breda/Nieuwegein


Werkervaring:

2011 – 2014 Verzorgster 2e selectie elftal Rood-Wit Veldhoven
2013 - heden Algemeen fysiotherapeut Fysiotherapie Claessens | van de Rijt


Hobby’s:

Sporten doe ik erg graag. Ik volleybal al vanaf mijn vroege jeugd bij Nuvoc in Veldhoven waar ik momenteel in het tweede dames team speel. Buiten het volleyballen om ben ik graag actief bezig met van alles en nog wat, zeker met wat vrienden en vriendinnen. In de winter maanden kan ik me prima vermaken op een snowboard, al ben ik ook een fan van het zonnetje!

 

 

Dennis Jagers

Hallo iedereen! Mijn naam is Dennis Jagers en ik kom uit Deurne. Sinds juli 2016 ben ik de nieuwe aanwinst van “Team Claessens | van de Rijt”! In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en na een jaar werken in Deurne toch op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Sport is een grote passie van mij. Ik heb tijdens mijn studie en stages al met verschillende (top)sporters samen gewerkt om hun de optimale begeleiding te geven tijdens hun revalidatie en training. Zelf ben ik ook actief als fysiotherapeut van voetbalvereniging ZSV Zeilberg (1e klasse D) en ik speel Basketball bij Deurne Pioniers Heren 1 (1eklasse B). In mijn ogen is revalidatie ook een vorm van topsport. Een vertrouwensband tussen patiënt en therapeut om samen voor het best haalbare resultaat te gaan! Of je nou jong of oud bent, topsporter, recreatief of niet sportief, ik sta graag voor u klaar om te zorgen dat we aan het eind van de revalidatie voor die gouden medaille gaan!

Opleidingen:

2011 – 2015 Fysiotherapie Bachelor aan de Fontys Hogeschool Eindhoven


Werkervaring:

2011 – heden Verzorger 1ste ZSV Zeilberg
2016 - heden Algemeen fysiotherapeut Fysiotherapie Claessens | van de Rijt
2018 - heden Sportfysiotherapeut Dames F.C. Eindhoven 1 

 

 

Sten Bierens

Nadat ik in 2014 afstudeerde als bewegingsagoog, zocht ik nog een nieuwe uitdaging. Ik besloot voor de opleiding fysiotherapie te gaan. In mijn derde studiejaar van deze opleiding heb ik een aantal weken stage gelopen bij Claessens | van de Rijt. Na een half jaar stage te hebben gelopen in een revalidatiecentrum, kwam er de mogelijkheid om weer terug te keren naar het warme nest in Veldhoven aan de Sterrenlaan 2. Nu het diploma officieel op zak is, kijk ik er naar uit om samen met jullie te gaan zorgen voor een spoedig herstel. Ik zie jullie graag in de praktijk!

Opleidingen:

2013 Sportmassage
2010 - 2014 Sport-, en bewegingscoödinator / Bewegingsagoog
2014 - 2018                   Fysiotherapie Bachelor aan de Fontys Hogeschool                                          

 

Werkervaring:

2018 - Heden                  Algemeen Fysiotherapeut Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt                          

 

Hobby's

Al op jonge leeftijd werd er besloten dat ik als schietschijf zou fungeren op de sportvelden van Duizel. Dit ging me vrij goed af waardoor ik mijn debuut kon maken op 16 jarige leeftijd. Na een avontuurtje vlak over de grens speel ik nu weer lekker in het eerste elftal van de club waar ik opgroeide. Naast voetbal zie ik graag meer van de wereld en ben ik een enorme reisfanaat.

 

Yvonne van Gerven

Mijn naam is Yvonne van Gerven, woonachtig in Bergeijk met mijn man en twee kinderen, Fee en Sid. Ik ben per 01-10-2018 de secretaresse bij Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt. Na heel wat jaren ervaring als secretaresse in het bedrijfsleven heb ik toen de mogelijkheid zich voordeed de kans gepakt om in een omgeving te gaan werken waar ik helemaal op mijn plek zit, de zorg verlenende sector.

Naast de passie voor mijn werk en gezin houd ik van gezelligheid, lekker uiteten met familie of naar een festival met mijn vriendengroep. In de winter vier ik geen carnaval maar vind je mij op de latten in de sneeuw, maar de vakantie naar de zon sla ik ook zeker niet over. Ik houd mezelf verder fit met hardlopen en de crosstrainer.

Jullie kunnen bij mij terecht om een afspraak in te plannen en uiteraard ook voor al uw vragen omtrent verzekeringen, declaraties, nota’s etc.

Tot ziens in de praktijk!