Sportfysiotherapie Veldhoven

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut weet per sport heel specifiek welke eisen jij aan jouw lichaam stelt. De sportfysiotherapeut richt zich op drie verschillende aandachtsgebieden:

  • Behandelen van jouw (sport)blessures (bijvoorbeeld mobiliseren, masseren en rekken)
  • Begeleiding in het opbouwen tot weer volledige hervatting van jouw sportactiviteit (bijvoorbeeld kracht- en stabiliteitstraining
  • Advies hoe je een recidief kan voorkomen (bijvoorbeeld thuisoefeningen, trainingsschema)

De opleiding

Sportfysiotherapie is binnen de fysiotherapie een verbijzondering met een aparte Masteropleiding van 3 jaar. De opleiding sportfysiotherapie kan pas gevolgd worden na afronding van de opleiding tot algemeen fysiotherapeut (bachelor). 

De opleiding Master Sportfysiotherapie bestaat uit praktijkdeel, therapiedeel en een wetenschappelijk deel. Het wetenschappelijk deel van de opleiding Master Sport fysiotherapie betekend dat wij jou met de best evidence base practice op het gebied van sportfysiotherapie behandelen.

Hands-on therapie

Wij geloven in hands-on therapie, dat houdt in dat wij met onze handen aan het werk gaan om de belemmerde factor voor herstel weg te nemen, van een te stijve spier tot een geblokkeerd gewricht. Daarnaast gaan wij met een gedegen revalidatieprogramma in onze trainingsruimte ervoor zorgen dat de belastbaarheid van de aangedane structuur wordt verhoogd om zo een recidief te voorkomen. 

Heeft u een afspraak?

Vul dan onderstaand screeningsformulier in zodat we jouw klachten nog beter kunnen verhelpen.

screeningsformulier

Nog geen afspraak

Plan dan nu gelijk je afspraak via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

plan een afspraak