Samenwerkingsverbanden

Wij vinden de kwaliteit van zorg voor onze patiënten zeer belangrijk. In sommige gevallen kan dit betekenen dat een andere therapeut geschiktere zorg kan bieden voor jouw hulpvraag. Wij werken dan ook nauw samen met andere disciplines zoals osteopaten, (sport)podotherapeuten en ziekenhuizen om dit te realiseren.

Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

Een osteopaat heeft na het afronden van zijn bachelor studie fysiotherapie (4 jaar) de vijfjarige studie osteopathie succesvol afgerond voordat hij de titel osteopaat mag voeren. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren. Onze therapeuten weten welke klachten geschikt zijn voor behandeling door een osteopaat.

Wij werken nauw samen met Bernd Kleuters, osteopaat werkzaam in Eindhoven. Hij is een zeer bevlogen man met passie voor zijn vak. Hij is continue bezig zichzelf te ontwikkelen, zijn beroepsgroep te ontwikkelen en dit alles om de zorg voor u als patiënt verder te optimaliseren. Wij zijn daarom ook trots om met hem te mogen en kunnen samenwerken.

Bernd Kleuters
Carmelitessenstraat 4
5652 EW Eindhoven
040-2516671

Podotherapie

Podotherapie is afgeleid van het Griekse woord ‘pous’ wat voet betekent. Letterlijk vertaald betekent podotherapie dus voettherapie. Een podotherapeut is een erkend paramedicus en behandelt mensen met voetklachten of klachten die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon.

Zo kan het zijn dat de rugklachten of knieklachten die je tijdens het sporten of dagelijkse activiteiten ervaart (mede) hun oorzaak vinden in een afwijkend functioneren van jouw voet(en). De podotherapeut is dé specialist om je hierbij te helpen. Dit kan zijn met alleen een advies maar in veel gevallen zal er middels een aangepast zooltje getracht worden de voet(en) weer optimaal te laten functioneren, zodat de klachten elders in het lichaam verdwijnt. De podotherapeut heeft diverse wetenschappelijke onderzoeksmethodes zoals loopanalyse middels video-opname.

Wij werken samen met Rondom Podotherapie. Dit is een netwerk van verschillende podotherapie praktijken met 150 praktijklocaties verspreid over heel Nederland. In het netwerk werken podotherapeuten die allemaal geloven in een persoonlijke benadering en voldoende tijd en aandacht voor jou als patiënt.

Kijk voor mijn informatie op www.rondompodotherapeuten.nl

SportMáx (Maxima Medisch Centrum)

Onder het label SportMáx heeft MMC een internationaal vermaarde afdeling sportgeneeskunde waar recreatieve sporters en topsporters behandeld worden in Eindhoven en Veldhoven. De sportartsen vormen ook een officieel Olympisch steunpunt. Daarnaast beschikt MMC over een Orthopedisch Centrum dat gespecialiseerd is in de behandeling van sportblessures en beschikken ze over expertise op het gebied van sportcardiologie.

SportMáx heeft in de afgelopen jaren een netwerk van fysiotherapiepraktijken ontwikkeld dat zich heeft gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van sporters. Het spreekt voor zich dat de praktijk affiniteit moet hebben met sport, van zwemmen tot voetballen, van recreant tot topsporter. Daarnaast moet er als lid van het netwerk minimaal 1 sportfysiotherapeut binnen de praktijk werkzaam. Ook wordt er verwacht dat je als praktijk een vooruitstrevend ambitie hebt je bijdrage te leveren in het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden met de sportverenigingen binnen de regio Veldhoven en Eindhoven.

Wij zijn als praktijk daarom ook trots deel uit te maken van dit netwerk en de meerwaarde van deze samenwerking in te zetten ten behoeve van jou als patiënt.

Heeft u een afspraak?

Vul dan onderstaand screeningsformulier in zodat we jouw klachten nog beter kunnen verhelpen.

screeningsformulier

Nog geen afspraak

Plan dan nu gelijk je afspraak via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

plan een afspraak