Bracing

Bij beschadiging van spieren, pezen, gewrichten of gewrichtsbanden kan pijn ontstaan bij beweging. Een brace is een hulpmiddel dat een ondersteunende functie biedt en pijnlijke bewegingen (tijdelijk) kan remmen. Pezen en gewrichten worden dan minder belast zodat het herstelproces bevorderd.

Braces zijn breed inzetbaar

Het tijdelijk remmen van een zwikbeweging
Heb je bijvoorbeeld tijdens het wandelen je enkel verzwikt en blijft je enkel nu instabiel? Dan zal de blessure langer aanhouden. Een brace kan op dat moment stabiliteit bieden. Op die manier wordt de zwikbeweging tijdelijk geremd. Samen met een oefenschema wordt dan specifiek op de klachten getraind zodat je snel weer blessurevrij bent.

Overbelastingsklachten verhelpen en/of verminderen
Door verkeerde belasting van je lichaam tijdens werk en in je vrije tijd, kunnen vervelende klachten ontstaan. Een brace remt de beweging die de klacht in stand houdt en zorgen daarmee voor een snel herstel.

Ondersteuning tijdens sport en/of werkzaamheden
Het kan voorkomen dat je lichaam of een specifiek gewricht bij zwaar belasten activiteiten opnieuw wordt overbelast. Dit kan op langere termijn voor grotere en langdurige klachten zorgen. Een passende en goed functionerende brace biedt dan extra steun en beweegplezier.

Ons team van (top)sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten zijn specialisten in het beoordelen en behandelen van jouw klachten om zo de juiste brace te adviseren.


Heeft u een afspraak?

Vul dan onderstaand screeningsformulier in zodat we jouw klachten nog beter kunnen verhelpen.

screeningsformulier

Nog geen afspraak

Plan dan nu gelijk je afspraak via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

plan een afspraak