Mulligan Therapie

Het Mulligan Concept is een methode die door een groot aantal fysio- en manueel therapeuten in Nederland wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren. De methode gaat hypothetisch uit van een zogenaamd sporingsprobleem. Als metafoor kun je hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast.

Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Het Mulligan Concept is niet geschikt voor alle problemen, maar wel voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, zoals bijvoorbeeld aan knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols en hand. Je kan je bijvoorbeeld hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Meestal is er op röntgenfoto’s of scans niets te zien maar ervaar je toch pijn bij beweging. Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen.

Het Mulligan Concept

Als een gewricht niet goed spoort, is er vaak met de methode Mulligan Concept veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen. 

De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het Mulligan Concept voor jou een geschikte behandeloptie is.

Binnen onze praktijk werken Remco Cleassens en Martijn van de Rijt met het Mulligan Concept.

Heeft u een afspraak?

Vul dan onderstaand screeningsformulier in zodat we jouw klachten nog beter kunnen verhelpen.

screeningsformulier

Nog geen afspraak

Plan dan nu gelijk je afspraak via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

plan een afspraak