voet nekhulp botten

Sport Fysiotherapie Veldhoven

Sportfysiotherapie Veldhoven

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut weet per sport heel specifiek welke eisen u aan uw lichaam stelt. De sportfysiotherapeut richt zich op drie verschillende aandachtsgebieden:

  1. Behandelen van uw (sport)blessures (bv. mobiliseren, masseren, rekken).
  2. Begeleiding in het opbouwen tot weer volledige hervatting van uw sportactiviteit (bv. kracht-, en stabiliteitstraining).
  3. Advies hoe u een recidief kan voorkomen (bv thuisoefeningen, trainingsschema).

Sportfysiotherapie is binnen de fysiotherapie een verbijzondering met een aparte Masteropleiding van 3 jaar. De opleiding sportfysiotherapie kan pas gevolgd worden na afronding van de opleiding tot algemeen fysiotherapeut (bachelor). De opleiding Master Sportfysiotherapie bestaat uit praktijkdeel, therapiedeel en een wetenschappelijk deel. Het wetenschappelijk deel van de opleiding Master Sport fysiotherapie betekend dat wij u met de best evidence base practice op het gebied van sportfysiotherapie behandelen.

Dus wanneer u pijnklachten ervaart tijdens uw sportactiviteiten neem dan contact op met Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt. Wij geloven in hands-on therapie, dat houdt in dat wij met onze handen aan het werk gaan om de belemmerde factor voor herstel weg te nemen, van een te stijve spier tot een geblokkeerd gewricht. Daarnaast gaan wij middels een gedegen revalidatieprogramma in onze trainingsruimte ervoor zorgen dat de belastbaarheid van de aangedane structuur wordt verhoogd om zo een recidief te voorkomen. Zo kan u weer heerlijk genieten van een partijtje tennis, het vrije gevoel van het hardlopen of die bal vol in de kruising bij het voetballen.

Binnen onze praktijk zijn Remco Claessens en Martijn van de Rijt gecertificeerd en geregistreerd Sportfysiotherapeut.