rennen receptie rughulp

De praktijk

Wie zijn wij

Onze praktijk is in 1975 met zorg opgericht door Joost Claessens en bijna 35 jaar later door zijn zoon, Remco Claessens en compagnon/vriend Martijn van de Rijt overgenomen. Sinds 2009 is de gerenoveerde praktijk gevestigd op de Sterrenlaan te Veldhoven.  Met een professionele en persoonlijk behandelplan bieden wij u meer dan alleen een snelle pijnverlichting. Ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid zijn wij ervan overtuigd u te kunnen ondersteunen met een duurzame aanpak waarbij we uw optimale fitheid bereiken. Binnen onze praktijk bieden oplossingen voor uw fysieke klachten, en ondersteunen u in het aan- / afleren van gewoontes die het herstel bespoedigen, veerkracht bevorderen en prestaties verbeteren. 

 

Remco Claessens

Ik ben Remco Claessens en heb samen met Martijn, in 2009 deze praktijk overgenomen van mijn vader, Joost. Samen zijn we vol enthousiasme bezig om de vliegende start die we hier hebben kunnen maken, een goed vervolg te geven. Als fysiotherapeut hecht ik waarden aan een goede fysio-patiënt-relatie. Patiënten moeten zich op hun gemak voelen om tot het meest optimale behandelresultaat te komen. Dit wordt mijn inziens bereikt door beperking van natuurlijk herstel op te lossen (vaak mobiliseren van gewrichten en ontspannen van spieren), waarna de belastbaarheid door middel van oefeningen weer verhoogd moet worden. Dit houdt voor elke patiënt een ander niveau in, van algeheel dagelijkse bezigheden tot top(sport) prestaties.  Naast de passie voor mijn werk is er de passie voor mijn gezin. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk van onze 3 kids te genieten.

Scholing:

1986 tot 1992  HAVO diploma
1994 tot 1996 Diploma Fysiotherapie
1997 tot 1999 Diploma sportfysiotherapeut bij IAS
1999 tot 2000 Diploma Allround-Sportfysiotherapeut NOC-NSF, erkend sportfysiotherapeut
2004 tot 2008   Opleiding Manueeltherapeut SOMT
2009  Cursus Mulligan Concept A+B
2013 

Cursus Mulligan Concept SI

2014

TopMasterclass Hamstring Muscle Group (Carl Askling)

Dryneedling Extremiteiten

Cursus Mulligan Triggerpoint

2013 tot 2015

Mastertitel Allround Sportfysiotherapie SOMT 


Werkervaring:

1996 tot 2011  Bij EVV Eindhoven, later FC Eindhoven
1997 tot 2013 Fysiotherapie Rinus Louwers
2009 tot heden Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt


Hobby’s:

Al vanaf mijn vroege jeugd is voetbal mijn sport en passie. Samen met Martijn is mijn voetbalcarrière begonnen bij de lokale Rood-Wit. En na jaren als actief voetballer heb ik het geluk gehad aansluitend als fysiotherapeut bij FC Eindhoven te kunnen gaan werken.  Nu speel ik in een vriendenteam op maandag nog een potje zaalvoetbal. Verder ben ik in de winter maanden graag rond de Alpen te vinden. Of het nou met een board, of op de latten is waarmee ik van de bergen kom, maakt me niet uit. En natuurlijk daarna de gezelligheid opzoeken en met vrienden en /of familie de apres-ski bar onveilig maken. 

 

Martijn van de Rijt

Ik ben Martijn van de Rijt en sinds november 2009 trotse mede-eigenaar van deze fysiotherapiepraktijk. Samen met Remco ben ik destijds begonnen aan het avontuur van het ondernemingsschap. Waar ik voor sta als behandelaar is iedere patiënt met zijn eigen klacht en specifieke hulpvraag weer pijnvrij te laten functioneren in werk, algemeen dagelijks leven en sportactiviteit. Ik probeer daarbij de zelfredzaamheid van de patiënt te vergroten om zo de regie over het functioneren van het eigen lichaam in handen te krijgen en/of te houden (waar nodig af en toe wat bijgestuurd). Samen werken aan herstel werkt sneller en het resultaat is blijvend!

Opleidingen:

1992 – 1996 CIOS Sittard (Sport en Bewegen)
1996 – 2000 Fysiotherapie Bachelor aan de Fontys Hogeschool Eindhoven
2000 – 2002 Allround Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht
2002 – 2007 Manueel Therapie aan de SOMT Amersfoort
2010 – 2012 Master Manueel Therapie aan de SOMT Amersfoort


Cursussen:

Medical Taping
Mulligan Concept

Loopbaan:

2000 – 2009 Sportfysiotherapeut en manueel therapeut bij Fysiotherapie De Knegt & van de Bungelaar
2000 – 2009 Sportfysiotherapeut en revalidatietrainer bij FC Eindhoven
2009 – 2014 Manueel Therapeut bij Fysiotherapie Rinus Louwers
2009 – Heden Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt


Hobby’s:

Sport is mijn passie. Ik bewonder elke sporter maar mijn grootste interesse ligt bij het voetballen. Sinds een aantal jaar niet meer actief op het veld, maar nog steeds een fanatiek volger van eigenlijk elk niveau. Ik ben via Rood-Wit Veldhoven bij de jeugdopleiding van FC Eindhoven terechtgekomen, daar tot mijn 25ste in het eerste gespeeld waarna ik tot mijn 35ste  bij UNA in de Hoofdklasse heb gevoetbald. In de zomermaanden zit ik tegenwoordig op de wielrenfiets en maak ik mijn kilometers hier langs de boerendorpen en over het Limburgse heuvellandschap. In de wintermaanden haal ik mijn snowboard van stal en glij ik van de Franse of Oostenrijkse bergen zo de apres-skibar in….

 

Richelle van den Broek

Ik ben Richelle van den Broek. In de zomer van 2012 heb ik een stage afgerond bij Fysiotherapie Claessens | van de Rijt wat mij zo goed bevallen is dat ik graag deel uit wilde maken van het team binnen de praktijk. Gedurende mijn scriptie, die ik geschreven heb in het eerste half jaar van het jaar 2013, ben ik ook actief geweest in deze praktijk. Het laatste half jaar van mijn studie heb ik afgerond in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven, waar ik ervaring op heb kunnen doen in alle verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

Opleidingen:

2009 – 2013 Fysiotherapie Bachelor aan de Fontys Hogeschool Eindhoven
2013 - heden Master Manuele Therapie aan de Avans+ Breda/Nieuwegein


Werkervaring:

2011 – 2014 Verzorgster 2e selectie elftal Rood-Wit Veldhoven
2013 - heden Algemeen fysiotherapeut Fysiotherapie Claessens | van de Rijt


Hobby’s:

Sporten doe ik erg graag. Ik volleybal al vanaf mijn vroege jeugd bij Nuvoc in Veldhoven waar ik momenteel in het tweede dames team speel. Buiten het volleyballen om ben ik graag actief bezig met van alles en nog wat, zeker met wat vrienden en vriendinnen. In de winter maanden kan ik me prima vermaken op een snowboard, al ben ik ook een fan van het zonnetje!

 

 

Dennis Jagers

Hallo iedereen! Mijn naam is Dennis Jagers en ik kom uit Deurne. Sinds juli 2016 ben ik de nieuwe aanwinst van “Team Claessens | van de Rijt”! In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en na een jaar werken in Deurne toch op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Sport is een grote passie van mij. Ik heb tijdens mijn studie en stages al met verschillende (top)sporters samen gewerkt om hun de optimale begeleiding te geven tijdens hun revalidatie en training. Zelf ben ik ook actief als fysiotherapeut van voetbalvereniging ZSV Zeilberg (1e klasse D) en ik speel Basketball bij Deurne Pioniers Heren 1 (1eklasse B). In mijn ogen is revalidatie ook een vorm van topsport. Een vertrouwensband tussen patiënt en therapeut om samen voor het best haalbare resultaat te gaan! Of je nou jong of oud bent, topsporter, recreatief of niet sportief, ik sta graag voor u klaar om te zorgen dat we aan het eind van de revalidatie voor die gouden medaille gaan!

Opleidingen:

2011 – 2015 Fysiotherapie Bachelor aan de Fontys Hogeschool Eindhoven


Werkervaring:

2011 – heden Verzorger 1ste ZSV Zeilberg
2016 - heden Algemeen fysiotherapeut Fysiotherapie Claessens | van de Rijt

 

 

Sjors Rombouts

Hallo allemaal, Mijn naam is Sjors Rombouts en kom uit Veldhoven. Vanaf november 2016 ben ik lid van het team van Claessens & van de Rijt. Ik ben een sportman in hart en nieren. Van alle sporten die ik heb gedaan, lag mijn hart het meest bij voetbal. Zo’n negentien jaar heb ik gespeeld bij RKVVO maar wegens terugkerend blessureleed heb ik de keuze gemaakt om daarmee te stoppen en me volledig te richten op mijn carrière als fysiotherapeut.  Daarom sta ik klaar voor u om samen uw revalidatie in goede banen te leiden en te gaan voor het beste resultaat. Tot ziens!

Opleidingen:

2012 - 2016                     Fysiotherapie Bachelor aan de Fontys Hogeschool                                          

 

Werkervaring:

2016 - Heden                  Algemeen Fysiotherapeut Fysiotherapie Claessens | van de Rijt                          

 Marianne Jansen

Na vele jaren als secretaresse in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik in 2007 de overstap gemaakt naar de zorg omdat ik graag meer met mensen wilde werken. Daarvoor heb ik de opleiding medische secretaresse via Schoevers afgerond in 2006. Daarna heb ik de opleiding voor doktersassistente gevolgd en deze afgerond in 2007.

Ik ben toen bij een huisartsenpraktijk gaan werken. Ik ben in september 2011 bij onze praktijk gestart om de fysiotherapeuten te ondersteunen.
Mijn taken zijn erop gericht om te zorgen dat alles geregeld is voor de fysiotherapeuten en de patiënten zodat de fysiotherapeuten zich bezig kunnen houden met de behandeling. Verder ben ik verantwoordelijk voor de verwerking van de declaraties naar de zorgverzekeraars.
U kunt terecht bij mij voor een afspraak in te plannen of te verzetten, vragen over nota’s, verzekeringsgegevens en overige informatie over de praktijk.

Hobby’s/specialisaties

Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in Bladel. Verder ga ik regelmatig fitnessen en ben ik ook actief in de wedstrijdcommissie van de volleybalclub. Verder vind ik reizen ook erg leuk.